سلام

بهار دوازده

نوری باغچه کوچک ما
.


زردآلو هم برای خودش فامیل بزرگی دارد ها. همطاف بیشتر همین زردآلوهای ریز(شکرپاره) و زردآلوی درشت(نوری) رو می شناسد.
گفته شده زردآلوی قیسی دماوند، مرغوبترین نوع زردآلوی ایران است. علاوه براین حدود 95 رقم دیگر زردآلو نیز در ایران بصورت محلی کاشت می‌شوند!
شمس،نخجوان،خانی،جمالی،نادری،جهانگیری،شیپلی زودرس بعلاوه زردآلوی قرمز شاهرود،کتانی شیراز و نصیری تبریز. .



گویا زردآلو سرد و تر است (خنک و اشتهاآور) ولی هسته اش گرم و خشک

در کودکی هسته ها رو نگه می داشتیم و سرفرصت می شکستیم مثل مغز بادام می خوردیم. البته بندرت مغزها تلخ بودند که دور انداخته می شدند.

...

گرامی مادر مطلبی رو بارها و بارها برایم تکرار کرده (سالهای ورود به نوجوانی‌، زیاد دچار ضعف و افت فشارخون می‌شدم. گویا بدغذا بودم و تمایلی به خوردن گوشت نداشتم. در یکی از همین حالتهای ناخوب که منجربه سِرُم درمانی‌ام شده بود. دکتر مربوطه باتوجه به شرح حال، به مادر توصیه کرد زردآلو بخورم که هم خون‌ساز است هم سرشار از مواد معدنی: پتاسیم، آهن، روی، کلسیم و منگنز).

..

در میوه فروشی انواع گیلاس هم فراوان بید منتهی بااینکه خوشرنگ و زیباست ، تمایلی به خوردنش ندارم. گویا هندوانه و طالبی و همین زردآلو و بعدها شلیل بیشتر با مزاجم سازگاری دارد و البته خرمالوی زیبا